Heidi Høiby Vikersveen, registrert med organisasjonsnummer 932 306 239, tar hånd om dine persondata; kontakt: hei@heidihoiby.no. Vi forplikter oss til å behandle dine personlige opplysninger med integritet og presisjon, i tråd med gjeldende lovgivning.

Dine personvernrettigheter: Du har rett til å få tilgang til personopplysningene vi har lagret om deg. Ønsker du å få slettet dine data, kan dette gjøres ved å kontakte oss og verifisere din identitet. Vi forbeholder oss retten til ikke å dele dine opplysninger med tredjeparter.

Innsamling og bruk av personopplysninger: Når du engasjerer deg i vår chat, bestiller produkter/tjenester, fyller ut et skjema, eller besøker vår nettside, kan det hende vi ber om personlige detaljer som navn, adresse, e-post, telefonnummer, betalingsinformasjon og detaljer knyttet til transaksjoner. Vi anbefaler at du ikke sender sensitiv informasjon via e-post.

Innsamling av samtykke: Vi baserer innsamlingen av samtykke på personvernlovens paragraf 6, som omhandler legitime grunner for behandling av personopplysninger. Ditt tidligere eller nye kundeforhold med oss anses som en legitim grunn for å sende deg informasjon. Ved å bruke våre tjenester, erkjenner og samtykker du til vår behandling av dine personopplysninger i henhold til denne erklæringen. Du har rett til å trekke tilbake ditt samtykke når som helst, enten gjennom avmeldingslenken i våre e-poster eller via vår kontaktside.

E-postmarkedsføring: Ved å oppgi din e-postadresse samtykker du til å motta nyhetsbrev og informasjon om våre tjenester. Dette samtykket gis ved registrering.

Tillatelse til e-postkommunikasjon og videre dialog: Ved å oppgi din e-postadresse hos oss, gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og informasjon relatert til dine tidligere kjøp eller interesser. Dette samtykket gis ved registreringstidspunktet.

Annen kommunikasjon: All kommunikasjon med oss, enten det er via SMS, messenger, e-post eller sosiale medier, vil bli behandlet så lenge du er en aktiv kunde. Av hensyn til regnskapsloven og eventuelle rettskrav, kan det være nødvendig å oppbevare visse opplysninger etter at kundeforholdet er avsluttet.